Vi har bakat bröd

   
Idag har Anton och jag bakat bröd. Aprikos och nötbröd. Man blir ganska rastlös av att gå hemma så vi försöker hitta på nåt varje dag och idag blev det bakning :-)

Här är receptet för dom som vill prova, det är väldigt enkelt.

Aprikos och nötbröd:

Bikarbonat kräver ingen jäsning före gräddningen. Däremot måste det innehålla en sur ingrediens för att inte få en oangenäm smak.

1dl grovt rågmjöl
6dl kärnvetemjöl med fullkorn
1dl krossade linfrön
1dl grovt hackade cashewnötter
1dl hackade torkade aprikoser
2tsk bikarbonat
1tsk salt
4dl mild yoghurt
1dl lingonsylt

1, Sätt ugnen på 200grader
2, Blanda alla torra ingredienser i en bunke
3, Rör i yoghurt och sylt
4, Klicka ner smeten i en smord avlång bakform som rymmer ca 1,5liter
5, Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme
6, Stjälp ut limpan ur formen och låt svalna under bakduk

Man kan byta ut nötterna och frukten mot nån annan nöt eller torkad frukt om man vill prova lite olika sorter...
 
LYCKA TILL!!!

Så här blev det...

Kommentarer
Postat av: Pappa/Morfar

Oj, den ser ju väldigt smarrig ut. Den måste vi prova att göra, eller vad säger du Raija :)

2008-07-15 @ 20:26:17
Postat av: Raija

Jo kära make, det ser väldigt gott ut och påminner om det jag har gjort tidigare. Men den här verkar godare, för den andra innehöll så mycket sirap och blev för söt. Visst är det godare med hembakt bröd än köpt, Emelie?

2008-07-15 @ 22:47:14
Postat av: mamma/mormor

Hej Emelie

Brödet ser väldigt gott ut,så imorgon bitti ska jag ut och handla ingredienser,måste prova.

krama gullungen från mig

2008-07-15 @ 22:48:18
Postat av: Emelie

Ja hembakat är absolut godare än köpt!

2008-07-16 @ 07:57:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0