Skoj i badrummet

 
Anton gillar att vara i badrummet och leka. Han kan stå länge och bara öppna och stänga locket på toalettstolen. Han har även börjat att kasta i saker :-( som tex legobitar och andra leksaker... Mindre kul... Idag är det nyårsafton och just nu så är Anton med sin pappa Andreas och farfar Micke på långpromenad. Dom skulle gå till graven och tända ljus. Det tar säkert en timme så då får han en riktig dos med frisk luft. Själv så har jag passat på att dammsuga och torka golven och plocka undan här hemma. Hoppas på att hinna ta ett bad också innan dom kommer hem. GOTT NYTT ÅR på er allihopa.

Virus skit!


Ikväll har jag suttit i säkert över 3 timmar och bara installerat om
våran nya dator. Det första vi fick va virus så Internet slutade
fungera :-( Så nu har jag tagit bort allt och börjat om från början.
Nu är jag äntligen klar och tänkte gå och lägga mig... Virus är SKIT!!!

Gunga lite

 
Idag när vi va ute på promenad med hunden så passade vi på att gunga lite. Det va kallt men Anton tyckte det va kul iallafall, roligare än att bara åka i vagnen när man är ute... Idag ska vi inte göra nåt speciellt, bara vänta på att Andreas ska komma hem så vi kan äta lite mat, det är så trist att äta själv.

Vink vink

 
Här står Anton och vinkar. Han vinkar ofta på dagarna, varje gång vi möter nån när vi är ute eller varje gång vi sjunger så vinkar han :-) Mammas lilla gullunge!!

Ny dator idag


Idag kommer äntligen vår nya dator som vi har beställt. Det är en XPS från Dell, hoppas den är bra. Men det kan absolut inte bli sämre än den vi har. Den vi har nu är också från Dell men den är 5 år gammal så den orkar inte så mycket som vi vill längre... Om nån vet nån som vill köpa en begagnad dator så kan ni höra av er (kanske till barnens rum), den är komplett med tangentbord, mus, högtalare, 19tums skärm och hårddisk...

Bakslag

 
I natt har Anton inte sovit så bra. Han somnade vid ca 19 och innan 21 så hade han vaknat ca 3 gånger och sen vid ca 3 på natten så va han vaken ett bra tag ca 30 minuter innan han äntligen somnade om. Så det va nog ett litet bakslag, dom på BVC sa att det kunde vara så nån natt hit och dit innan han sover riktigt bra på nätterna. Han håller just nu på att klättra omkring här hemma. Vi ska alldeles strax ta och gå ut med Tjabo, vi ska gå till affären och handla kaffe, det är hemskt utan kaffe på morgonen...
 

Frukost

 
Här sitter Anton och har precis ätit frukost. Han äter bättre nu när vi börjat med våra rutiner. Han sover fortfarande bättre och vaknar bara ca 2-5 gånger per natt, vilket är betydligt bättre än 15-20 gånger per natt. Han somnar fortare också. Det tar ca 5-10 minuter ibland kortare, jätteskönt.

 
Anton leker med Tjabo... Han klättrar och klänger ofta på Tjabo, dom är bra kompisar :-)


Hej hej...


Anton har lärt sig att vinka för ca 2 veckor sedan och vinkar ofta till allt och alla.
Han tycker det är jättekul med responsen han får när han vinkar och skrattar varje gång...
Det går bra med våra nya rutiner. Han somnar ganska fort på kvällarna och sover djupare
och bättre än han gjort tidigare. Skönt! Han har även börjat äta bättre nu när han inte får
välling på dagarna längre. Så vi kämpar på...

Julafton



  
  
  
Igår va det julafton och vi va hemma hos Andreas föräldrar och åt julmat och öppnade julklappar. Det va en lugn och trevlig jul. Anton fick massor med paket. Bland annat en gå-bil, leksakspiano, badpool, träklossar mm. Anton sov kvar hos sin farmor och farfar. Det va första gången han sov borta och det hade gått jättebra, han hade bara vaknat 2 gånger på natten och gick upp för dagen ca klockan 7 på morgonen.

God Jul

 
Idag är det julafton, det ska bli kul att se Anton öppna alla sona paket idag. Han har sovit bra i natt. Somnade vid ca 20.00 efter bara ca 8-10 minuter. Sen så har han bara vaknat 2 gånger på hela natten och klockan 6.15 så tyckte han att det va dags att gå upp. Så det fasta rutinerna verkar redan börja fungera :-) God Jul på er allihopa!!

Sussi och Milo på besök



  
  
Idag har Sussi och hunden Milo vart på besök. Först va vi ute på tomten så hundarna fick leka lite. Anton provade att åka på sin bil ute men det va svårt med vantar på. Anton tyckte det va jättekul att titta på när hundarna lekte och han skrattade massor. Sen gick vi in en stund och då fick Anton öppna sin julklapp som han fick av Sussi, det va en docka och Anton tyckte den va jättespännande. Han undersökte och pussade på den, såg jättekul ut. Sen så körde han den lite i sin gåvagn :-) Dockan ger ifrån sig ljud när man stoppar in nappflaskan och det va facinerande tyckte Anton. Han kommer nog ha mycket kul med sin nya "lillasyster Alice". TACK för juklappen Fam Eriksson och hoppas att ni får en bra resa till Egypten.

Fasta rutiner


Anton har nu fått ett schema över hans fasta rutiner. Vi började lite smått igår och han har sovit bra i natt. Han somnade vid ca 19.00 och har bara vaknat ca 5 gånger i natt och han fick ingen välling i natt och det gick bra. Klockan 5.30 tyckte han att det va morgon så då gick vi upp. Meningen är att han ska somna för natten vid ca 19.30 och sova till ca 7.00 men det tar nog ett tag innan vi fått in rutinerna, så nu är det bara att kämpa på.

Antons schema:

7.00  Vaknar och får lite välling, ca 100 ml
8.00  Frukost, gröt + fruktpuré
10.00  Mellanmål, fruktpuré + smörgåsrån
11.00-12.30  VILA
13.00  Lunch, matpuré + fruktpuré
15.00-15.45  VILA
16.00  Mellanmål, fruktpuré + smörgåsrån
18.00  Kvällsmat, gröt eller matpuré + fruktpuré
19.00-19.30  Bad, varva ner (läsa bok), välling ca 150-200ml
19.30  Sova för natten, zzzzzzz

Jag har valt en bok som vi ska läsa för Anton varje kväll innan han ska sova, det blev Trasgänget på vift, den är lagom lång och så gillar han att titta på djur och höra hur de låter. Så nu genom att ha fasta tider och rutiner på dagarna så ska nätterna automatiskt bli bättre sa de på BVC...

Anton på Bobbycaren

 
Anton gillar sin nya bil. Han sitter och bankar på tutan hela tiden... Idag har vi pratat med BVC angående hans sömnproblem. De sa att vi ska göra upp ett schema för mat och sovtider på dagen för då kommer natten automatsikt bli bättre om han har fasta rutiner på dagarna. Och så ska han inte äta nåt på natten längre och inge välling på dagarna heller, bara mellis med frukt mellan måltiderna och välling på kvällen innan han ska sova för natten... Så ikväll när Anton gått och lagt sig så ska jag skriva ett schema till honom och sen ska vi följa det till punkt och pricka och hoppas att det blir bättre. Vi har fått en tid på BVC den 8e januari för att prata och se om det blivit bättre, om inte så ska det blandas in läkare, hmm..... Hoppas hoppas att han sover bättre snart!!!

Badrummet



  
Anton gillar att vara i badrummet och leka. Han gillar att stå vid badkaret och toalettstolen och banka och kasta i saker... Det låter ju så kul när man kastar legobitar i badkaret och så låter det lika kul när man trummar allt vad man kan på taolettlocket :-) I natt har Anton inte alls sovit bra, och det slutade med att jag va så trött och antagligen stressad så jag började må illa och kräkas... så det kan bli.... Ska ringa till BVC idag och se om det finns nån hjälp att få angående hans sovrutiner för så här kan vi inte ha det, alla är ju trötta och griniga jämt och för Anton måste det ju vara jättejobbigt att inte kunna sova...

Lilla Julafton



  
  
Idag så har min mamma, pappa, lillebror och pappas hund Teo vart på besök och firat lilla julafton med oss. Eftersom vi brukar fira julafton med Andreas familj så har vi alltid firat jul med min familj några dagar innan julafton. Vi fikade först när dom kom vid ca 12, då va det kaffe och glögg. Sen så åt vi julmat och efter det så öppnade vi paket. Det va en jättetrevlig dag och vi fick många fina paket. Det är alltid kul när familjen kommer och hälsar på.

 
Anton fick bland annat en Bobbycar och en gåvagn. Sen fick han även en pyjamas, en bok, två badleksaker mm... Jag och Andreas fick också massa fina saker, bland annat en varsin tröja, presentkort på IKEA och Team sportia, 2st böcker, gitarrbok om att lära sig spela gitarr mm.... Tjabo fick också paket, en stor påse med ben och massa annat gott i. TACK så hemskt mycket för alla paketen.

Bad i diskhon



  
Idag har Anton fått bada en stund i diskhon. Han tyckte det va jättekul... Han älskar att plaska med vatten och när han inte badar så plaskar han gärna i Tjabos vattenskål.


Tuffa killen provar solglasögon :-)

Hinder

 
Inga hinder är för stora för Anton. Om Tjabo ligger i vägen så klättrar han över honom. Tur att Tjabo är snäll och låter Anton hålla på. Det har hänt nån gång att Tjabo har rest på sig när Anton försökte klättra över honom men det gick bra för Tjabo reste sig upp så försiktigt...

Lek



  
Här är Anton nyvaken och sitter och leker. Han har sovit i ca 1,5 timme på förmiddagen. I natt sov han ganska bra. Vaknade ca 5 gånger mellan 19-21. Sen en gång vid 22 och sen en gång vid 02 då han fick lite mat och sen sista gången vid 6 och då gick vi upp för dagen. Han har just ätit lucnh och snart ska vi gå ut med Tjabo och sen åka och handla med farmor Jeanette. Lite julmat till helgen och lite mat och välling till Anton behöver vi.

Pansarvagnen

 
Anton sitter och leker med sin pansarvagn som han fick av Patrik när han föddes. Han tycker den är jätterolig för den låter och blinkar. Han gillar allt som tutar och brummar och låter som bilar, typiskt killar.  Han är ganska grinig idag för han sover ju ALDRIG på nätterna. Han vaknar minst en gång i timmen och gnäller och grinar. Vi håller sakta men säkert på att bli smått galna här hemma. Det är frustrerande att aldrig få sova... Nån som har nåt förslag på vad man kan göra??????

River i skåpen

 
Anton har börjat öppna alla skåpen i köket och garderoberna i hallen och river ut allt han kommer åt... Så nu måste vi verkligen se till att det inte finns nåt han kan göra sig illa på.

Rulla boll



  
Anton bara älskar att leka med bollar. Han leker både ensam och tillsammans med mig med dom. Han kastar iväg dom och kryper ifatt dom för att kasta dom igen. När vi leker tillsammans så kastar han bollen till mig och jag rullar tillbaka den, så kan vi hålla på ett bra tag... Bollar är superskoj!

Piggare idag

  
Anton verkar vara piggare idag. Imorse så hade han ca 37,6 grader och det är inte feber, men han är fortfarande väldigt varm om kroppen så vi vet inte om han är frisk igen... Det visar sig under dagen... Men han leker och klättrar och är inte alls lika gnällig som igår.

Sover mycket idag

 
Anton sover just nu för andra gången idag och klockan är bara 12. Han är inte på humör för nånting idag och han har fortfarande på sig pyjamasen. När han vaknar så ska vi gå ut på en kort promenad med Tjabo och sen ska vi prova äta lite lunch...

Feber

 
Idag vaknade Anton med 39,2 graders feber. Att han aldrig kan få vara frisk! Är det inte magen så är det huvudet och är det inte förkylning så är det feber, stackars liten. Men hoppas att han bygger upp ett bra imunförsvar iallafall... Vi vaknade vid ca 8.00 i morse men han bara grinade hela tiden så klockan 9 så fick han lite välling och en alvedon och gå och sova en stund. Hoppas han mår bättre när han vaknar.

Julgran

 
Idag kom farfar Micke förbi med en julgran åt oss... Så nu ikväll har vi pyntat den, det fattas lite glitter men den är fin ändå. Ska köpa lite mer glitter imorn så blir den nog ännu finare. Anton har vart på den och kännt lite men han tyckte nog att den va taggig och inte alls skön att ta på så den kommer nog få vara ifred...

Lucia

 
Idag är det Lucia och Anton har tittat lite på Lucia på Tv, han tyckte nog att det va fint med alla ljus och sång... Anton har sovit jättebra i natt. Han somnade i och för sig vid ca 22 för vi va hos farmor och farfar och kollade på Idolfinalen, men han vaknade en gång vid ca 3 men somnade om så fort han fick nappen och den andra gången vid ca 5.30 och då fick han välling och somnade om och vi sov till ca 7.15, skönt. Idag ska vi åka och handla lite julklappar hade jag tänkt. Andreas jobbade extra igår natt så han behöver sova idag på dagen, han ska jobba natt i natt som kommer också... Jobbigt för han men det är bra med extra pengar i januari.

Kevin vann Idol 2008


Kevin vann Idol 2008 och det tyckte jag va bra för jag gillade inte Alice speciellt
mycket. Vad ska man nu titta på på fredagskvällarna? Körslaget börjar ju på annan
dag jul så det blir väl det, det va bra förra året tyckte jag...

Till akuten


Igår på Öppna förskolan så slog Anton i huvudet jättehårt. Så när vi kom hem så höll jag honom vaken ett par timmar för att se att han va okej. Sen så fick han mat och sen sova enstund, men efter att ha sovit ca 30 minuter så vaknade han och kräktes massor i hela sin säng. Så då ringde jag sjukvårdsupplysningen och dom sa att han hade teckan på hjärnskakning så vi åkte till akuten för att kolla honom. Där satt vi från ca 15.30-18.30. Dom trodde att det kunde vara en mild hjärnskakning men det va svårt att säga eftersom han har vart magsjuk och dålig i magen i ca 2 veckor. De tänkte ha kvar oss över natten men som tur va så fick vi åka hem och övervaka honom hemma. Så vi väckte honom ca varannan timme i natt för att kolla att han va vid medvetande och inte konstig på nåt sätt. Men han mådde bra och idag är han som vanligt. Stackars liten, det är inte lätt att vara liten alla gånger. Men dom skulle skicka en remiss till Handens sjukhus för att ta tester på han för dom sa att han kanske kan vara gluten eller laktosintolerant med tanke på att han aldrig blir bra i magen... Så vi hoppas på att få reda på vad det är som är fel...

Lucia på Öppna förskolan


Idag är det lucia på Öppna förskolan, det börjar 9.30 så jag hoppas att vi hinner dit. Anton ligger och sover just nu för han vaknade vid 5-5.30 i morse... Vi har iallafall packat ner hans tomtedräkt och håller tummarna för att han vaknar innan 9 så vi hinner...


Vi hann dit men jag glömde kameran tyvärr...


Öppna förskolan

 

  
Idag har vi varit ca 1,5 timme på Öppna förskolan och efter det så mötte vi Jessica och hennes dotter Isabelle i centrum och fikade lite på Ben och Jerry cafét. Anton sov en stund i vagnen medans vi åt glass. Sen gick vi en sväng i centrum i olika affärer, jag köpte 4par strumpor till Anton och en 2delad pyjamas. Han är ju så svår att klä på han bara vrider och vänder på sig och sparkar med benen, och att knäppa ca 15st knappar på en pyjamas slutar oftast med skrik innan man är klar.... Så då tänkte vi prova en pyjamas utan knappar....

Klättrar ÖVERALLT

 
Anton klättrar överallt nu, han är på alla ställen samtidigt och det är svårt att hänga med ibland. Så nu är det ingen rast och ingen ro. Han ställer sig ofta upp vid spisen, tv-bänken och vid Tjabos vattenskål... Så nu för tiden är det extra skönt när han sover en stund så man hinner andas lite...

Pepparkakor



  
Igår bakade jag och Anton pepparkakor. Han smakade lite på degen men tyckte inte att den va så god. Han kastade ner det mesta till Tjabo på golvet :-) Men vi hade kul iallafall...

Händerna i vattenskålen

 
Anton har upptäckt att Tjabo har en superrolig vattenskål. Han kryper dit ca 1000 gånger per dag och ställer sig upp och plaskar i vattnet... Jätteskoj!! Det är tur att Tjabo är så glupsk så det finns iallafall ingen hundmat att smaka på. Idag ska vi baka lite pepparkakor här hemma så vi får lite julkänsla. Klockan 15.20 ska vi till läkaren och ta prover på Anton och se vad det är med hans mage. Hoppas bara det är nåt virus....

Frukoststund

 
Anton har vart jätteglad på morgonen idag, och låtsasskrattar massor för att få mig att skratta. Han har så mycket bus för sig nu för tiden. Jag har ingen aning om vad vi ska göra idag, bara vara hemma och busa och mysa troligtvis.

Pepparkaksbak



  
  
Igår så va Anton hos sin farmor och farfar och bakade pepparkakor. Jag och Andreas va och tvättade bilen och handlade på Willys. Anton tyckte det va spännande att baka men han smakade inte på degen... Dom bakade ett pepparkakshus som va deras eget hus i miniatyr :-) Jättegulligt med burspråk och allt... Så idag ska det nog pyntas med glasyr och nonstop för det hann som inte igår. Jag har försökt ringa läkaren idag för att be dom ta prover på Anton men dom hade inga tider kvar så jag får ringa igen imorn klockan 8 eller åka till akuten sa dom, men så akut är det inte så vi väntar tills imorn... Han har inte kräkts nå mer sen i fredags men är fortfarande väldigt dålig i magen.

Magsjukan är tillbaka


Här ligger Anton och Andreas och sover. Anton har vart jättetrött idag och sovit flera omgångar. Anton har fått tillbaka magsjukan. Han började kräkas igår kväll igen. Och nu på morgonen är han jättedålig i magen, det som höll på att vända och han hade inte kräkts sen i måndags... Stackars liten. Så nu blir det till att ge han mycket vätska så han inte torkar ut. Imorn ska vi ringa läkaren och be dom kolla lite på Anton för att vara på säkra sidan.

Mysigt med bad



  
Anton älskar att bada! Igår åt han blåbär och kladdade ner hela sig :-) Han har börjat krångla lite vid matbordet, han vrider och vänder på sig i stolen och stoppar in handen i munnen och smetar mat i ansiktet... Så nu blir det bad varje kväll, det är bra för han blir trött och lugn av att bada. I natt har han inte sovit nå vidare, han vaknar och gråter ofta och har jättesvårt för att somna om. Han sover de första timmarna i sin säng men när vi går och lägger oss så får han sova i vår säng... Han kräver mycket närhet nu, tror det är separationsfasen han går igenom, den ska tydligen vara vid 8 månaders ålder.

Konstig krypstil



  
Idag har vi varit på IKEA med farmor Jeanette och Sussi. Jag handlade inget speciellt, men såna här säkerhets saker för skåpdörrar köpte jag som vi ska sätta dit imorn. Anton tar sig ju fram överallt och öppnar alla skåp och river ut allt... Han har rolig krypstil när han inte har byxor på sig, antar att han tycker att det gör ont på knäna då.

Öppna förskolan

Jag va inne på Tyresö kummuns sida och kollade lite då hittade jag två bilder på Anton som leker med en flicka och en bild bakifrån på mig strax efter sångstunden och Anton ligger i mitten på golvet... www.tyreso.se och i sökrutan skrev jag Öppna förskolan och då kan man se bilderna...

Anton hjälper mig att städa



  
Anton gillar vår dammsugare och brukar sitta i gå-stolen medans jag dammsuger men idag ville han inte det så då fick han vara på golvet. Han kom på att man kan använda dammsugaren som gå-vagn, han ställde sig mot den och sen gick han med den framför sig :-) Varje gång det tog stopp blev han superförbannad så då fick jag vända den så han kunde gå åt ett annat håll... Så han gick med dammsugaren medans jag dammsög hela lägenheten, han tyckte det va superkul och jag visste ju vart han va hela tiden :-) Han är allt lite knasig... Idag har vi vart på Öppna förskolan i ca 1,5 timme, vi gick både dit och tillbaka och Anton sov i vagnen båda promenaderna, skönt med frisk luft.

Trolldeg



  
Vi har varit hemma sen i fredags och inte gjort nåt speciellt för Anton är fortfarande dålig i magen. Igår gjorde jag lite trolldeg som han fick klämma på och det tyckte han va spännande, men han tyckte inte att den va så god när han smakade på den så han försökte ge den till Tjabo men Tjabo tyckte inte heller om den :-)


Vi va och köpte en ny TV-bänk igår, en med glasdörrar och ett litet lås på. Så nu kan vi äntligen få ha alla apparater ifred utan att Anton förstör dom... Anton va hos sin farmor och farfar medans vi åkte och köpte bänken...

Tjabo utklädd till tomte

 
Så här fin va Tjabo julen -04. Han är så snäll vår gulliga hund, han står ut med det mesta utan att klaga...

Trummis



  
Anton gillar att trumma, så idag på morgonen har han fått leka med kastruller och slevar. Han bankade och hade jättekul. Idag är det annars en gnällig dag, vet inte riktigt vad det är med han. Han är så gott som frisk bara lite dålig i magen men inte så farligt längre. Själv är jag helt frisk nu och det är skönt. Idag har jag ingen aning om vad vi ska göra för det bara regnar ute, trist.

Leker med spegeln



  
Anton har fått leka med vår spegel idag. Han tyckte det va jättekul att kunna banka och pussa på sig själv. Men han blev lite fundersam emellanåt... Han pratade och skrattade åt sig själv, det såg jättekul ut.

 
Och när han tröttnade på det så va det dags för att klättra igen. Han klättrar överallt hela tiden så nu får man inte en lugn stund förutom när han sover... Han är så himla snabb, på bara en sekund så har han krypit fram till nåt att dra sig upp på och så står han där och vet inte hur han ska ta sig ner... Svårast är det för han när han försöker ställa sig upp mot gå-stolen, den rullar ju iväg och han blir lika arg varje gång... hmmm...

Lite bättre idag


Idag mår vi alla lite bättre. Andreas är på jobbet och jag har städat och grejat här hemma. Anton mår också lite bättre, han har inte kräks på hela dagen men är fortfarande dålig i magen... Så snart är nog magsjukan borta...

RSS 2.0