På besök på farmors jobb



  
Igår va vi på besök på farmor Jeanettes jobb. Det är ju sportlov så dom hade knappt några barn så vi passade på att besöka dom. Dom skulle vara i deras gympasal och leka och Sussi och hennes fritis från Bergfoten kom också dit och lekte. Anton tyckte det va jättekul med alla barnen...

Legogubbe i munnen



  
Anton gillar att leka med en legogubbe, han har den i munnen hela tiden och andas genom den :-) Han är lite tokig! Idag har vi varit på Öppna förskolan från ca 9-11 och klockan 14.30 ska vi vara på BVC för en 10 månaders kontroll. Hoppas det går bra. Vår dator kraschade i förrgår så igår fick jag sitta och prata med DELL halva morgonen och plocka ur delar ur våran dator mm.... Tills slut så verkade vi hitta felet, det va ett av minneskorten som det va fel på så nu ska dom skicka ett nytt, hoppas att det kommer fungera bättre då.

MASSOR med snö

 
Idag har vi fått massor med snö och det snöar fortfarande. Anton är hemma hos sin farmor och farfar idag. Dom ville passa honom under dagen så att Andreas får sova ordentligt och så att vi får en dag för oss själva. Känns lite tokigt att säga det men det är verkligen skönt att vara barnfri ett tag. Vi ska hämta honom nån gång innan klockan 18 då det är dags för honom att bada, varva ner och sova för natten. Tjabo älskar att det har kommit mycket snö och han har varit ute på tomten en hel del idag. Andreas sover för fullt och själv så håller jag på att laga lite barnmat och ska snart kolla på en film i lugn och ro, ska bli skönt.

Blandat från igår

  
Igår va vi inne så gott som hela dagen. Anton mår fortfarande itne riktigt bra men det är lite bättre. Vid ca 16.30 tog vi en promenad hem till Antons farmor och farfar, tänkte att han ville ha lite miljöombyte efter några dagar hemma. Vi va där till ca klockan 18. Jeanettes syskon med respektive kom för att äta middag och kolla på Melodifestivalen och Anton tyckte det va kul med nya människor. Han va lite reserverad och tyst i början men det släppte fort.

I ett hav av leksaker



  
Anton sitter just nu på golvet i ett hav av leksaker. Vi har tagit ut hans favoritsaker i vardagsrummet för Andreas har jobbat natt och måste få sova inne i Antons rum... Så idag har vi ingen aning om vad vi ska göra, det snöar en hel del ute men Anton är fortfarande sjuk så nån längre utevistelse blir det inte... Vi kanske kan ta en promenad upp till farmor och farfar om dom är hemma och har tid...

Nya skor

 
Anton har äntligen fått ett par skor som passar hans fötter. Jag, Anton och farmor Jeanette va inne på skoaffären nere i centrum idag och där fick vi hjälp med skor. Hans fötter passar tydligen bra i KAVAT skor, tyvärr är dom rätt dyra men vad gör man inte ungen måste ju ha skor... Paret vi köpte idag kostade 450kr och dom fick vi av farmor Jeanette TACK så hemskt mycket, Anton går jättebra i dom.

Lille sjuke Anton



  
Nu är Anton sjuk igen. Han vaknade igår och va dunderförkyld och hade 38,6 graders feber. Det rinner ur hans näsa hela tiden och även ur munnen eftersom han måste ha den öppen hela iden för att kunna andas. Vi va inne hela dagen igår förutom en kort promenad med hunden. Idag har han lite lägre feber men förkylningen är densamma. Så om jag tror rätt så kommer det en ny tand om nån dag eller två. Idag ska vi vara inne för det mesta förutom en hundpromenad...
Anton har fått en ny leksak av sin farmor, den fick han på alla hjärtans dag och han tycker den är jätterolig. Han tutar och kör bil för fullt :-)

Kräk och massa grin i natt

 
Inatt har Anton inte mått så bra. Han ville inte somna med nappen utan tog ut den hela tiden och va orolig när han skulle sova för natten. Han sov ca en timme sen så flyttade jag över han i vår säng för han hostade så illa och jag tyckte han lät konstigt när han andades.... Han sov en stund i vår säng och vaknade sen och hade svårt att andas lät det som och sen så började han grina som om han hade jätteont och sen kräktes han. Vet inte vad det kan ha varit, kanske fiskbullarna med hummersåsen han fick till lunch, det va det enda annorlunda han fått på hela dagen. Sen har han sovit till och från hela natten och nu på morgonen märks det inte alls att han har vart dålig, skönt. Han leker med sina tuber som han älskar :-)

10 000 gånger


Snart har min blogg blivit läst 10 000 gånger ! Kul!!!

Tittelititt


Igår kväll vid ca 20.00 när jag satt i soffan och kollade på film så va det nån som tittade in i vårt fönster i vardagsrummet, jätteläskigt. För att titta in i det fönstret så måste man klättra över staketet och gå över vår tomt en bit... Undra vad personen ville... Jag och Tjabo gick ut på tomten för att titta efter ca 5 minuter och då kunde man se spår i snön som gick åt båda hållen vid staketet. Så nu blir det till att dra ner persiennerna på kvällarna :-(

Antons bil

 
Anton gillar sin stora bil... Han leker med den ofta och har börjat leka väldigt länge själv. Han vrider och vänder och puttar och snurrar ja allt möjligt med sina leksaker... Skönt att han har börjat underhålla sig själv så bra... Så nu har jag äntligen börjat få lite tid till annat som att hänga tvätt och plocka i diskmaskinen.

Besök av min mamma 14-15e februari

 
Igår åkte min mamma hem igen. Hon kom på lördagen och sov över till söndagen. Vi va på IKEA sen så va vi hemma hos oss och lekte med Anton och åt god mat. På söndagen så tog vi en sväng till Länna och gick där i några affärer innan det va dags för mamma at röra sig hemåt. Det va jättetrevligt med besök.


Alla hjärtans dag


Idag är det alla hjärtans dag. Min mamma kommer hit på besök och ska sova här en natt. Andreas är fortfarande i Sälen och kommer inte hem förrän imorn. Ca klockan 10 ska jag möta mamma på IKEA och gå där och strosa lite innan vi åker vidare hem till mig... Det kommer bli en trevlig alla hjärtans dag trots allt, jag som trodde jag skulle få vara ensam med Anton... Kram på er alla!

Nakenfis

 
Idag är jag, Tjabo och Anton ensamma hemma... Vi har varit ute på promenad och sen bara varit hemma och lekt. Vi gick upp vid ca 7 imorse, Anton har inte sovit så bra i natt så han fick ligga brevid mig och mysa hela natten... I eftermiddag ska vi troligtvis hem till Sandra och äta middag och imorn kommer kanske min mamma och hälsar på och sover över.... Bilderna är från igår kväll när Anton väntade på att få bada, han är gullig med sin lilla grötmage :-)

Bula och fläskläpp



  
Idag har Anton lyckats med att få en bula och en fläskläpp. Bulan fick han när han ramlade in i dörrposten och fläskläppen fick han när han ramlade och bet sig i läppen... Stackaren gör sig illa en hel del vissa dagar. Idag har vi bara varit hemma och lekt... Andreas ska åka bort torsdag-söndag, han ska till Sälen med sitt jobb så just nu håller han på att packa och jag ska gå ut med Tjabo innan han åker...

Ute i snön



  
Idag har Anton fått åka lite pulka när vi va på promenad med Tjabo. Vi stannade en liten stund vid lekparken också så han fick gunga lite. Det är fint väder idag och lite snö fick vi går så vi passar på... Anton gillar att åka pulka och tittar sig omkring facinerat.

Busiga Anton



  
Igår va vi på Öppna förkskolan igen och idag ska vi dit igen :-) Anton tycker det är jättekul där... Han sov bra i natt för en gång skull. Han vaknade bara en gång mellan 19.30 - 05.00 och klockan 05 så flyttade jag över honom till vår säng och då sov han till 06.30, skönt att få sova lite mera sammanhängande...

Bus



  
Idag har vi varit på Öppna förskolan från 8.30-11.30. Anton lekte massor idag med allt och alla. Han lekte med Duplo, bollarna, gåvagnen, åkte rutchkana mm.... Han va väldigt aktiv idag. Han gick också mycket ut i deras hall och utforskade lite där... När vi kom till bilen så somnade han på 2 minuter och just nu så ligger han i vagnen och sover... Igår va vi hemma hos Johanna på besök, hon har en dotter på ca 2 år som Anton lekte med. Det är alltid skönt att byta lite miljö och träffa lite människor tycker både jag och Anton.

Lite lek på Buslandet



  
Idag har vi varit en stund på Barn och buslandet igen. Vi va där i ca 40minuter sen va det dags att åka och handla lite mat och hem och äta... Anton tyckte det va jättekul att åka rutchkana!!

Undersökning av Tjabo



  
  
Idag har Anton undersökt Tjabo från topp till tå. Han har kollat i öronen, munnen, klättrat över, krypit under, dragit i svansen mm... Tur att Tjabo är så snäll och låter Anton hålla på. Tjabo låg bara still och undrade nog vad Anton höll på med :-)

Leker tillsammans med Tjabo

 
Anton är nyvaken och sitter på golvet och leker med sina leksaker tillsammans med nyfikna Tjabo. Idag har vi varit på Öppna förskolan från ca 9-11.30, när vi kom hem så fick Anton lite mat och vid 12.30 så va det dags att sova. Jag har försökt att få honom att bara sova en gång på dagen nu för han börjar bli svår att lägga på kvällarna. Vi lyckas ibland men ibland är han trött redan vid 10 och då går det inte att hålla honom vaken till efter 12... Igår va min mamma på besök över dagen. Hon kom vid ca 10.30 och åkte hem vid 16. Vi tog en promenad till centrum och kikade lite, hon har aldrig varit i vårt centrum förut. Anton fick ett par inne tofflor av mamma och så köpte hon ett par skor till sig själv. När vi kom hem från centrum så åt vi lite och Anton fick också lite mat... Kul med besök!

Min lilla brandman



  
Anton har inte sovit så bra i natt, och imorse så såg jag att han hade fått en till tand. Hoppas han sover bättre igen snart. Just nu är han på bra humör och går runt för fullt här hemma i sin brandmanna pyjamas... Min mamma kommer och hälsar på idag hon kommer vid ca 11-11.30, kul!

Det kliar i munnen

 
Det kliar massor i munnen på Anton just nu, tror han håller på att få en till tand. Han har suttit idag och bitit på kardborrebandet på Andreas boxningshandskar för det va nog skönt mot tandköttet... Idag har vi varit på Öppna förskolan från ca 9-11 och Anton hade jättekul med en pojke som heter Oliver. Anton skjutsade runt Oliver i deras gåvagn och hade jättekul och Oliver va lika nöjd han som fick skjuts :-)

Duktig på att gå

 
Anton har blivit duktig på att gå nu. Han kan ta över 20 steg i rad och kan ta sig från soffan till tvbänken utan problem nu. Han kan även ställa sig upp utan att behöva ta tag i nåt... Så snart springer han nog runt här om han fortsätter i den här takten... Idag ska vi till Öppna förskolan klockan 13-15.30...

Barn och buslandet



  
  
Idag har jag och Anton varit på Barn och buslandet i ca en timme. Han bara älskar deras bollhav!! Han fick även prova att åka lite rutchkana som han tyckte va kul. Han klättrade lite överallt och tyckte det va kul med alla andra barn som va där... Andreas är på skjutbanan idag med några kompisar och kommer hem senare...

RSS 2.0