Anton är sjuk idag...

image256
Anton har lyckats med att bli superförskyld. Han hostar jättemycket och det låter ganska illa, sen är han snorig, trött och hängig men har ändå humöret uppe emellanåt.... Han har iallafall ingen feber så det är ju skönt. Vi skulle ha åkt ut på sjön idag med Andreas föräldrar men det kunde vi inte för det är nog inte så bra för Anton. Jag har gjort koksaltlösning åt honom som jag droppat i näsan på han och hoppas att det täppta i näsan släpper lite. Hittills idag har han sovit ganska mycket men vaknar hela tiden av sin egen hosta, samma var det inatt. Så vi håller oss inne idag och hoppas att det värsta snart går över så vi kan njuta av sommarvärmen nån annan dag. Idag är det ca 22grader och jättevarmt i solen.

Promenad i solskenet...

image253

  Jag och Anton har varit på långpromenad idag. Andreas är och jobbar åt sin pappa. Vi gick och tittade på hästarna vid stallet och ankorna vid dammarna... Det va jättevarmt! På vägen hem så gick vi förbi Sussi för att dricka lite och hälsa på valpen Milo. Milo är verkligen busig och när jag skulle gå så satt han sig under vagnen i korgen :-) Han kanske ville följa med hem... Anton sov mestadels, han var vaken en kort stund hos Sussi och åt lite men sen somnade han igen. Man blir ju så trött av värmen!

Ligger och pratar med Lilleskutt och Skalman.

image249

                                                               
Idag är det redan jättefint väder och klockan är bara 8. Anton ligger just nu och är väldigt nöjd i sin vagn. Han har legat över en halvtimme och pratat med Lilleskutt och Skalman. Dom har fått skäll, leenden, skratt och en massa gurgelprat... Han låg på samma sätt igår kväll och pratade i ca en timme innan han somnade av sig själv i vagnen vid 21.30 och sov till kl 2 på natten, så jag fick mycket tid igår att göra en del saker hemma. Jag valde att klistra in foton i mitt album och skriva lite till bilderna och sortera bland Antons kläder, det finns redan en del som han har växt ur... Skönt med lite ensamtid!

Sommarvärme idag!!

image243

                 
Idag är det verkligen varmt! Vid ca kl 10 så gick jag, Anton och Tjabo på promenad runt stallet, det tog ca 40 minuter och Anton sov hela tiden i vagnen. Det va en trevlig promenad.

Vid ca kl 11 så kom Sandra och hennes son Robin förbi en stund. Robin är 13 månader gammal.Vi satt ute på tomten i skuggan, Sandra åt lunch som hon hade med sig och jag drack kaffe och Robin sopade med vår sopborste på gräsmattan :-) Skönt med lite sällskap idag... Vid kl 12.30 gick dom för Robin skulle sova.

... ännu lite bättre...

image242
Vi vaknade 5.30 idag som vi gör varje morgon och klockan 6.00 kom Andreas hem då gick han ut med Tjabo och jag passade på att bada Anton, han tyckte det var ganska okej idag och njöt nog, jag tvättade inte honom i ansiktet utan lät honom bara plaska lite så han inte förknippar bad med nåt hemskt och ont hela tiden. Kinderna är inte lika röda idag, det är mest runt ögonen för där kan man inte smörja... Han är fortfarande väldigt torr men jag tycker att det blivit skillnad redan, hoppas han tål dom här salvorna nu bara.

Ute på tomten o myser

image240

     Idag har vi varit ute på tomten och haft det mysigt. Anton låg i sitt babygym i skuggan av parasollet och tyckte det va kul. Han låg där länge och var nöjd. Själv så rensade jag lite i rabatterna som jag nästan aldrig har tid med längre... Tjabo var med ute förstås, han är ute på tomten mer eller mindre hela dagarna. Det är riktigt fint väder idag, ca 17grader i skuggan och desto varmare i solen.

Det går framåt...

image237
Anton blir sakta men säkert bättre i ansiktet. Det syns inte på bilden men han är JÄTTE torr i hela ansiktet, vitprickig. Så han håller på att tappa den gamla huden som var röd o lite sårig, så nu borde det bli bra. Ska till BVC idag, hoppas dom har mirakelkräm eller nåt mot det torra så han slipper se så "tråkig" ut...

Vi var på BVC kl 15.00 idag och träffade läkaren där. Hon rekomenderade 2 olika salvor som vi ska använda i Antons ansikte. Miniderm på allt det torra och en lite starkare som heter Mildison på det röda på kinderna. Läkaren kollade på en del annat på honom också, ögonen, svarsleende, gripreflexen, fontanellen, tesktiklarna... Ja både det ena och det andra klämde och kände hon på och allt var bra förutom torrheten i ansiktet som kunde utvecklas till eksem om vi inte gjorde nåt nu. Så vi åkte direkt till apoteket och köpte nya salvor och hoppas på det bästa. Salvan vi använt i hårbotten (Borago) mot skorven skulle vi sluta med pga den kanske ger reaktioner i ansiktet, så vi slutar med den för att vara på säkra sidan och smörjer bara med de nya salvorna... Det är inte lätt att vara liten och ha känslig hud.

Vi vägde och mätte honom också. Nu är han 59cm lång och väger 5,7kg så han växer så det knakar... Allt enligt en bra kurva...

Bättre idag...

image236
Idag är det bättre i Antons ansikte. Ringde sjukvårdsupplysningen igår och de sa att jag skulle bada honom i olivolja och inte smörja honom med nåt annat. Och redan idag är det mycket bättre... Vi smörjer fortfarande honom i hårbotten med Borago skorvsalva och det börjar oxå ge resultat. Han har precis vaknat nu och ligger och kramas med sin nalle som han älskar, när man drar den i svansen spelar den en vaggsång...

Kladdig Anton igen

   
Nu har vi smörjt in huvudet på Anton igen. Den här gången provade vi olika frisyrer. Tror han gillade tuppkammen bäst...

Han har tyvärr blivit jättetorr i ansiktet och vi smörjer där också flera gånger om dagen, så just nu ser han inte så rolig ut. Tror att det kan vara eksem i ansiktet, men jag vet inte riktigt. Vi ska till BVC på onsdag då ska jag be dom kolla. Det är rutinkontroll med barnläkare den här gången på BVC så det är ju tur, hon borde ju se vad det är han har i ansiktet och vad man kan göra åt det. Hoppas verkligen hon vet vad det är för det blir bara värre för varje dag, det börjar sprida sig ner mot halsen och axlarna på honom. Stackars liten!

Äntligen en ny soffa!

image222

   Då har vi äntligen köpt en ny soffa, de andra var så himla osköna tyckte jag och så satt man så konstigt i dom. Det blev en i tyg den här gången, som jag har längtat efter det. Vardagsrumsmattan har vi kastat  ut oxå, man behöver ingen matta på sommaren och våren tycker jag, det är mer lättstädat utan och mycket fräschare på nåt sätt... Men det blir nog en ny till hösten som vanligt. Våra mattor brukar bara hålla ett år pga av hunden, sen är de för smutsiga. Tror att det kanske blir en rund matta nästa gång, vi får se. Hur som helst så är jag nöjd med vår nya soffa!

Kladdiga Anton

image218

Idag har vi vart på apoteket och köpt skorvsalva och smörjt in Antons huvud med. Han är alldeles
kladdig men verkade tycka om att bli masserad i hårbotten.

                                                   

Idag hade vi besök av valpen Milo

    image207

    
Idag hade vi besök av valpen Milo som är 10veckor gammal och hans matte Sussi. Tjabo tyckte han var rolig och gillade att den lille följde honom vart han än gick. Milo ville jättegärna ha benet som Tjabo gnagde på. Det var full fart på den lilla valpen och han påminde en del om Tjabo när han var liten. Milo är en blandras mellan Labrador och Bordercollie och kommer att gilla att arbeta mycket...

Maj 2008

     
    Det börjar hända saker i rabatterna. Hoppas på att det blir bättre väder snart igen så man kan vara ute på tomten och njuta av blommorna och plantera lite. Har planterat några penseér i 3 krukor än så länge i år, men mer ska det nog bli.


Familjen

 Min pappa                                       Min mamma

 Min mormor                                   Min morfar

 Andreas pappa och syskon       Pappas fru Raija

 Michael och Jeanette                  Jag och Andréas

 Min lillebror Tim
 

Tim åker Gocart

      image180

     
Min lillebror Tim åker Gocart. Han både tävlar och tränar. Han är jätteduktig på det och tycker det är jättekul!

Semester i Bulgarien 2006

                   

Den 6e Juli 2006 så åkte jag och Andreas till Bulgarien på semester. Det var jätteskönt att äntligen få åka på våran första semester tillsammans på 4 år. Vi hade fint väder för det mesta och solade, badade, åt god mat, drack goda drinkar och bara slappade och hade det skönt.

Utflykt till Myggskär 2007

           
                                      
                                                              

Sommaren 2007 så åkte jag, Andreas, Michael (Andreas pappa) och Uffe ut till en ö långt ute i skärgården som heter Myggskär och sov över i 2 dagar. Det va jättekul. Vi såg massor med sälar, kul!

Anton 1 månad

         
                                              
Anton skrattar och pratar jättemycket nu. Han har precis upptäckt sina händer och tittar och smakar på dem mest hela tiden. Han väger nu ca 5kg och är 57cm lång.


På Neonatalavdelningen

         
Lite bilder från Neonatalavdelningen på Sachsska barnsjukhus där Anton tillbringade sina första 8 dagar i sitt liv. Bland annat bilder där jag och pappa Andreas håller i Anton för första gången och även första gången jag såg min underbart gulliga son efter kejsarsnittet.

Besök från Eskilstuna

                                                
    
Min pappa och Raija kom och besökte Anton för första gången lördagen den 19e April. Tyvärr glömde
jag bort att ta bilder så det blev inte så många... Ska be pappa maila över fler, för han hade med sig kamera.

                                            Nu har jag fått bilderna av pappa från deras besök...

På besök i Hallstahammar

        
        
Pappa Andréas åkte till Tyskland i 5 dagar för att spela Paintball, då passade jag och mamma på att åka till Hallsta för att hälsa på släkten i 4 dagar. Det var jättevarmt de dagarna så vi hade det skönt. Vi grillade, shoppade fick besök av släkten och hade bara trevligt.

Blommor

image90

                                    
                                               Bilder på blommor från min trädgård

Trädgården 2007

                  Lite blandat från trädgården 2007
 
  

Lite blandat

                          Lite blandade bilder på Tjabo

Tjabos födelsedagstårtor

       
Tjabo föddes den 29 Juni 2003 i Arboga. Så han fyller snart 5år.

Tjabos kompisar


Tjabos nya kompis Milo

 
Tjabos gamla kompis Fabbe som tyvärr inte lever längre.

     
Tjabos "lillebror" Diezel. Diezel har flyttat från oss februari 2007.

       
Flickvännen Zita.

       
Tjabo, Teo, Nancy och katten Totta.

Tjabo som valp

       Tjabo första månaden. 
      En sån gullig liten valp.

Sovstunder


 På BB, sover gott trots alla slangar.

 I pappas famn på BB.                 I mammas famn på BB.

 Sussar gott i soffan.                   Sussar i soffan igen :-)

 Sover i vagnen.                            Sover på tomten i bilbarnstolen. 

 Sover så gott i vagnen.              Sover på en stor kudde i soffan.

 Sover ute på tomten i friska luften medans mamma Emelie klipper gräset.


Första utflykten

 Pappa Andréas och Anton vid Lillströms träsk.

 Mamma Emelie byter blöja mitt ute i naturen :-)

 Tjabo var också med såklart! Men han badade inte som han brukar göra.

 Anton får mat. Jag och Andréas har redan ätit. Lånat stormkök av Andréas pappa som vi lagade Rotmos och salta biten med. Det gick bra och var jättekul.

 Så här trött är Anton när han ätit. Han har den "fula" men jättebra mössan på sig :-)

 Nu promenerar vi hem igen. Anton sitter i bärselen som är jättebra att ha i skogen.

Promenaden blev ca 3km fram och tillbaka. Men hela utfykten tog ca 4timmar. En jättetrevlig och härlig dag!

Besök från Hallstahammar

 Mamma, Leif ochTim var och hälsade på för första gången söndagen den 20e April.

 Mamma och Anton har kul tillsammans.

 Tim håller i Anton för första gången.

 Leif och Anton.

Första gången vi ses

image9

Här har jag precis fått komma från uppvaket och får se min son Anton för första gången. Han har andas in fostervatten i lungorna så han ligger med syrgas, dropp, pulsmätare och elektroder på sig. Han ligger på Neonatalavdelningen på Sachsska barnsjukhus. Där blir vi kvar i 8 dagar innan vi får åka hem.

Anton med nallen

image6
Anton sitter i babysittern och leker med sin nalle

Tjabo

image4 
Det här är min hund Tjabo. Han är en Labrador på snart 5år.

Anton

Anton 3 veckor gammal, han skrattar för nästan första gången 
Det här är min underbara son Anton. Han föddes den 6e April 2008 på Södersjukhuset. Graviditeten var tung och förlossningen ganska jobbig. Det tog 27 timmar med värkar varannan minut sen blev det akut kejsarsnitt för det hände inte mycket och det blev för jobbigt för både mig och Anton.

RSS 2.0